Brug egen humle til øl

Egen humle

Egen humleVi får rigtig mange spørgsmål fra folk, der har humle i haven, og som godt kunne tænke sig, at anvende det til deres egen øl. Vi kan udmærket følge tanken, for det er da super interessant, at have dyrket en del af sin egne råvarer.Der står humle i rigtig mange haver, og det er også muligt at finde humle planter i naturen. Der er tidligere dyrket kommerciel humle i Danmark, og der findes stadigvæk rester efter det rigtig mange steder. Hvis du har haft et brygger i nærheden, som måske er lukket i dag, så er der en stor sandsynlighed for, at der også findes humle i naturen omkring dig. Du kan måske prøve at finde optegnelser på biblioteket omkring dette.

Hvis man har humle i haven, og man måske ikke selv har plantet dette, så kender man typisk ikke særlig meget omkring humle. Det er derfor ikke muligt at bestemme hvilken sort du har med at gøre, eller at bestemme alpha syren i humlen. For at kunne bestemme alpha syre, at kræver det avanceret udstyr, som måske er lidt overkill at anskaffe.

Høstning af humle

Når du skal huske dig humle, så kan det være svært at se, hvornår det er modent og klar til at blive høstet. Som udgangspunkt så regn med slut august eller start september. Det er vigtigt at du høster humlen før den begynder at blive brun. Du har dog mulig for visuelt at se, hvornår humle koglerne begynder at åbne sig. Det er omkring dette tidspunkt du skal høste din humle.

Anvendelse

Der er 2 måder hvorpå du kan anvende din egen humle. Du kan vælge den helt traditionelle måde og tørre dit humle. Bred det ud og læg det i et ventileret rum, hvorefter humlen vil tørre. Når koglerne er tørre, så prøv dem så tæt som muligt, og hvis du har en vakuumpakker, så brug denne. Opbevar dem derefter så kølig som muligt, indtil du skal bruge det.

Den anden måde er også meget interessant, og bliver en rigtig god smag. Prøv at brug humlen med det samme du har plukket denne, og brug den “våd” – Det giver en helt speciel smag, og er noget ikke alle har mulighed for at gøre, hvorfor det kan give nogle ret interessante smagsoplevelser.

Hvor meget skal bruges ?

Det er ikke muligt at bestemme, hvor meget bitterhed der er i din humle. Vi anbefaler derfor ikke at bruge humle som bitterhumle, men som smag og aroma humle. Du får heller ikke så meget smagen frem når den anvendes som bitterhumle – Der er derfor oplagt i de sene tilsætninger, hvor du kan få en ret god fornemmelse af, hvordan din egen humle smager. Prøv også at tør humle med den.

Du skal prøve dig frem omkring dosering, men prøv med 40-50 gram som aromahumle hvis du har tørret din humle, og 60-70 gram hvis du anvender den våd.

Held og lykke med dine forsøg. Du kan finde vores udvalg af humle her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − 1 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>